Uncategorized

Wat zijn de belangrijkste voordelen bij het gebruik van e-sigaretten

Nicotine


Zowel de elektronische sigaret als het traditionele product bevatten nicotine, maar daar houdt de vergelijking ook op. Het roken van een traditionele sigaret betekent dat je altijd dezelfde hoeveelheid nicotine uit elke sigaret binnenkrijgt, en dat je geen controle hebt over de hoeveelheid nicotine die je inhaleert. Dit is een van de belangrijkste factoren die mensen verslaafd houdt aan roken.

Met een e-sigaret kun je de hoeveelheid nicotine die je inhaleert controleren en geleidelijk verminderen. Dit betekent dat je e-sigaretten kunt gebruiken om je geleidelijk van de nicotine af te helpen door e-liquid te kopen dat steeds minder nicotine bevat.

Schadelijke chemische stoffen


Bij het roken van een sigaret inhaleer je niet alleen rook en nicotine. Teer, koolmonoxide en een kleine 200 andere giftige chemische stoffen en bijproducten.
Dit staat in direct contrast met een e-sigaret. Het enige schadelijke “ingrediënt” in een e-sigaret is de nicotine; er zitten geen teer of andere chemicaliën in de e-sigarette.

Het gebruik van e-liquid stelt mensen in staat om hun nicotinebehoefte te bevredigen terwijl hun longen kunnen herstellen van jarenlange schade veroorzaakt door de andere giftige stoffen. Hetzelfde gaat natuurlijk ook op voor rokers die andere producten gebruiken, zoals pijp- of sigarenrokers. De e-sigaret kopen is dus gewoon je gezond verstand gebruiken.

Gevolgen voor anderen


Roken kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de gezondheid, voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Roken is eigenlijk een antisociale gewoonte op zich en kan je apart zetten van de mensen om je heen. Roken in de buurt van anderen en in je eigen huis verhoogt ook de gezondheidsrisico’s voor iedereen die het huis binnenkomt, omdat het de luchtkwaliteit ineens veel slechter maakt.

Een e-sigaret kopen en gebruiken betekent niet alleen dat je de behoefte aan nicotine kunt bevredigen zonder anderen in gevaar te brengen door ze te dwingen passief te roken. Je kunt ook binnenshuis een e-sigaretten roken. Omdat ze niet schadelijk zijn voor anderen, kun je een elektronische sigaret bijvoorbeeld in de kroeg of in een restaurant roken. Let op, het is niet overal toegestaan.

Je gezondheid op langere termijn


Roken zal op een bepaald moment, direct of indirect, een slechte gezondheid veroorzaken. Hoewel nicotine in geen geval een veilige chemische stof is om te blijven consumeren, is er een aanzienlijke vermindering van het risico dat andere chemische stoffen in sigaretten veroorzaken, zoals kanker en andere potentieel dodelijke aandoeningen.

Zolang e-sigaretten worden gebruikt als een methode om uiteindelijk op lange termijn helemaal geen nicotine meer te gebruiken, is het een effectieve techniek om te helpen bij het stoppen met roken. Maar je moet e-sigaretten niet gebruiken om de consumptie van nicotine te verhogen. Nicotine is een heel giftige stof en een overdosis kan zelf fataal zijn.

De e-sigaret kopen als hulpmiddel om de nicotine-consumptie te verlagen is sterk aan te raden, vooral voor verstokte, zware rokers.