Medicijnen

Magnesium

Geschreven door admin

Magnesium is een mineraal dat erg belangrijk is voor ons lichaam. Het vervuld vele verschillende belangrijke processen. Het stuurt enzymen aan, maakt enzymen aan en vervult in verschillende organen een belangrijke functie. Het is letterlijk in elke cel in ons lichaam aanwezig. Een tekort aan dit mineraal geeft daarom ook veel klachten.

Symptomen magnesium tekort

Verminderde energieproductie, slechte vertering (minder maagzuur), verminderde werking van de spieren en ook van de zenuwen, daarnaast vermindering van de versteviging van de botten, hormoon disbalans en verminderde enzym activiteit. Dit laatste resulteert weer in verslechtering van de opname van de vitaminen en mineralen. Maar ook de enzym activiteit is bij een tekort aan magnesium verminderd en resulteert in een verslechterde leverfunctie. Daarnaast komt lusteloosheid , erg moe en hartritme problemen vaak voor.

Oorzaken tekort

Diabetes kan een grote oorzaak zijn. Daarnaast zorgt een te hoge uitscheiding via de nieren voor verlies aan magnesium. Groot gebruik van alcoholische consumpties leid tot een tekort aan magnesium. Ook een voedingspatroon waarbij weinig voedingsmiddelen inzitten die magnesium bevatten leid tot een tekort. Tot slot draagt chronische diarree en schildklier problemen ook tot een tekort.

Magnesium tabletten

Magnesium krijgen we veelal binnen via onze voeding en via het water. Uit onderzoek is gebleken dat we het magnesium uit het water niet goed opnemen.  Magnesium is aanwezig in een groot aantal voedingsmiddelen zoals granen, chiazaad, groente, erwten en meer groene groente zoals brocolli.

Wanneer men een magnesium tekort heeft is het advies om magnesium tabletten te nemen. Magnesium tabletten is een eenvoudige manier om het magnesium gehalte in het lichaam te verhogen.

Er zijn veel verschillende vormen van magnesium supplementen, de een word beter door het lichaam opgenomen dan de ander. Let hierbij op! Zorg voor een magnesium vorm die goed door het lichaam word opgenomen.

Een teveel aan magnesium word via onze nieren naar buiten geleid. Teveel magnesium leid meestal tot diarree.

Tot slot

Ons lichaam is goed in staat om het magnesiumgehalte in het lichaam te balanceren. Aan jou de taak om zoveel mogelijk magnesium via voeding in te nemen, met wellicht een magnesium tablet om het aan te vullen.

Bronnen:

https://www.magnesiuminformatie.nl/magnesium-supplement/