Medicijnen

Wat je misschien nog niet wist over de morning-afterpil

Geschreven door admin

Heb je onbeschermde seks gehad? Dan loop je het risico op een zwangerschap. De morning-afterpil gebruik je als je een zwangerschap wilt voorkomen. De morning-afterpil is een eenvoudige en effectieve manier om in een dergelijk geval niet zwanger te raken. Wij vertellen je graag meer over de morning-afterpil.

Win advies in
Als je gebruik wilt maken van de morning-after pil is het goed om op de hoogte te zijn van alle belangrijke zaken. Als jij je goed inleest, zul je er achter komen dat het gebruik van de morning afterpil een goede en eenvoudige manier is om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Als je meer wilt weten over de morning-afterpil, kun je online goed terecht voor Morning-afterpil advies.

Snel slikken
Als je onveilig seks hebt gehad is het verstandig om direct in actie te komen als je niet zwanger wilt raken. Als je gebruik wilt maken van de morning-afterpil, is het aan te raden om de pil zo snel mogelijk in te nemen. Alleen als je de pil snel inneemt, is de kans groot dat je op tijd bent om de eisprong uit te stellen.

Geen abortus
Sommige mensen willen de morning-afterpil niet gebruiken omdat ze denken dat ze hiermee abortus plegen. Dit is echter niet waar. De pil zorgt er enkel voor dat de zwangerschap niet kan doorzetten. De eisprong wordt uitgesteld en hierdoor is het niet mogelijk om bevrucht te raken.

Niet onvruchtbaar
Heb je de morning-afterpil gebruikt? Dan betekent dit niet dat je een hele tijd onvruchtbaar zult blijven. De ovulatie zal alleen maar een keer worden uitgesteld. Hierna zal je cyclus weer op de normale manier vervolgd worden. Je zult dus geen blijvende gevolgen ondervinden van het gebruik van de morning-afterpil. Iedereen kan veilig en met een gerust hart gebruik maken de morning-afterpil om een ongewenste zwangerschap te voorkomen.