Ziekten

Overweeg de positieve toepassingen van psychedelische middelen

Geschreven door admin

 

Psychedelische drugs zijn in de meeste landen van de wereld illegaal. Maar we zouden zo wel een aantal fantastische voordelen, die zij bieden, kunnen missen.

Al duizenden jaren lang maken culturen over de hele wereld gebruik van hallucinogenen. Er zijn zelfs grotschilderingen in de Sahara, die dateren uit 7000 voor Christus, die het gebruik van paddo’s tonen.

Net iets meer dan een decennium geleden, in 2005, heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk paddo’s als een klasse A middel benoemd. Dat betekent dat het bezit van hen zeven jaar gevangenisstraf betekent en dat de verkoop van de drugs een levenslange gevangenisstraf kan betekenen.

De meeste andere landen, waaronder de Verenigde Staten en Canada, hebben ook het bezit van de drugs illegaal gemaakt.

Toch hebben onderzoekers van de Johns Hopkins University in Baltimore ontdekt dat deze paddenstoelen zeer gunstige effecten kunnen hebben. Zelfs meer dan een jaar na het gebruik van ‘paddo’s’ hebben vrijwilligers uit het onderzoek gemeld dat ze nog steeds positieve effecten ervaarden. Meer dan 60% van hen zei zelfs dat het drugsgebruik één van de meest spiritueel belangrijke ervaring was, die ze ooit hadden gehad.

Natuurlijk erkennen we dat de drug voor sommige mensen in sommige situaties gevaarlijk kan zijn. Het gebruik ervan – onder gecontroleerde omstandigheden en met ervaren gidsen – kan gunstig genoeg zijn, dat het legaal zou moeten worden gemaakt.

Bruce Parry

In 2005 heeft de BBC een TV-programma genaamd Tribe uitgezonden (later werd dit in de Verenigde Staten als Going Tribal uitgezonden), waarin Bruce Parry naar culturen over de hele wereld reisde, die nog steeds leven zoals zij dat al duizenden jaren hebben gedaan. Hij probeerde zoveel als hij kon te integreren in deze samenlevingen en richtte zich in het bijzonder op hun spirituele overtuigingen.

Op de grens van Venezuela en Brazilië bezocht hij de Sanema. Die stam gelooft in een wereld waarin ze omringd worden door geesten. De dieren, bomen, rotsen en het water zijn allemaal gevuld met geesten. Het merendeel van de mannen in de stam zijn sjamanen.

Een van de sjamanen begeleidde Parry tijdens een inwijdingsceremonie, waarbij hij sakona, een hallucinogene drug gemaakt van het sap van de Virola boom, gebruikte.

Later werd hij geïnterviewd door Sam Wollaston van de Guardian en hij vertelde over zijn ervaringen met dit hallucinogeen. Hoewel hij vindt dat niet iedereen drugs zou moeten gebruiken, zei hij wel dat hij veel van de ervaring had geleerd. Hij vond het een nuttige manier om zichzelf te leren kennen en voelde zich steeds meer verbonden met de natuur en de wereld om hem heen.

Lastige wetten

2005 was ook het jaar waarin paddo’s in het Verenigd Koninkrijk werden verboden, nadat de regering een akkoord over de wet over Misuse of Drugs Act of 1971 had bereikt.

Die januari had Len Cook – de nationale statisticus – statistieken over drugsdoden uit het voorafgaande decennium gedeeld. Over een periode van tien jaar was er niet één persoon overleden aan paddo’s, in vergelijking met 582 mensen die dood waren gegaan aan cocaïne en 5737 mensen die overleden aan heroïne.

Onthoud dat sigaretten de laatste halve eeuw ongeveer één miljoen mensen per jaar hebben gedood.

In 2005 heeft de overheid, ondanks een verhoging van de aan alcohol gerelateerde ziekten en sterfgevallen in de afgelopen jaren, het ook gemakkelijker gemaakt voor mensen om alcohol te kopen, waardoor het nu 24 uur per dag kan worden gekocht.

Critici op het verbod van paddo’s zeggen dat het verbod niet iedereen helpt omdat de paddenstoelen onschadelijk zijn, behalve voor mensen die al lijden aan psychische problemen.

Het proberen van magische paddenstoelen

Het blijkt dat er drie primaire soorten ervaringen met paddo’s zijn:

  • Degenen die de sensaties haten en ze nooit meer proberen.
  • Degenen die te veel nemen en een aanzienlijke verandering van hun gedachten merken. Dit gebeurt zelden bij het gebruik van paddo’s en komt veel vaker voor met LSD.
  • Degenen die een goede ervaring hebben en iets over de wereld om hen heen leren.

In het Johns Hopkins onderzoek rapporteerden de deelnemers, tot meer dan een jaar nadat ze de drug hadden gebruikt, een toename van welzijn. Ze voelden zich optimistischer, creatiever en hadden meer zelfvertrouwen.

Er zit natuurlijk een risico aan het nemen van middelen, waaronder hallucinogenen. Wij zijn van mening dat de meeste mensen positieve ervaringen zullen hebben, zolang het gebruik van de drug maar in een vertrouwde en comfortabele omgeving gebeurt.

Na het ervaren van hallucinogenen voor zijn TV-programma meldde Parry ook nog dat hij afstand had genomen van zijn geloof. Het Christendom had heel goed voor hem gevoeld en de ervaring was een katalysator voor hem om op zoek te gaan naar de waarheid. Na het lezen over wetenschap, scheppingsverhalen en veranderde mentale toestanden, besloot hij dat hij dichter in de buurt van een pandeïst of zelfs een atheïst kwam.

Deze middelen zullen er zeker niet voor zorgen dat iedereen hun geloof verliest, maar ze zullen er wel voor zorgen dat de meeste mensen hun geloof opnieuw gaan evalueren. Ze kunnen je helpen om jezelf dieper te leren kennen en om de wereld om je heen beter te begrijpen.

Lees op Trufflemagic.com meer over de mogelijke voordelen van psychedelische middelen en in het bijzonder hoe paddo’s en psilocybine de gezondheid van individuen kunnen verbeteren. Je kunt je geest verlichten en zelfs op deze website online paddo’s kopen.