Ziekten

Met deze tips ben je zo van je verkoudheid af!

Geschreven door admin

In de winter zijn we steevast verkouden. Dat komt voornamelijk door de kou, maar ook doordat onze weerstand gewoon wat slechter is in de winter. Voor de meeste mensen zal een verkoudheid geen levensgevaar opleveren, maar toch is het verre van plezierig om verkouden te zijn. Je bent eerder moe, je snottert de hele dag en je kunt slecht door je neus ademen. Tijd voor wat tips om van je verkoudheid af te komen.

Drink voldoende water

De beste tip om snel van je verkoudheid af te komen, is dat je voldoende water moet drinken. Verkoudheid betekent dat er iets mis is in je lichaam en je lichaam moet dat dus weer weg zien te werken. Veel drinken helpt daarbij. Vind je het lastig om veel water te drinken, overweeg dan eens om vooral veel thee te drinken. Zo krijg je ongemerkt een boel water binnen! Houd het dan echter wel bij thee zonder suiker; het is ongezond om veel suiker te drinken en na een paar dagen gewend te zijn wil je niet anders meer!

Let op je hygiëne

Tijdens een verkoudheid is je weerstand wat minder. Dat betekent dat je sneller vatbaar bent voor virussen. Verkoudheid verspreid zich doorgaans via de neus, mond of de ogen. Zelfs als je al verkouden bent, kun je de verkoudheid verlengen door geen goede hygiëne toe te passen. Houd dus goed in de gaten dat je een zakdoek niet te lang blijft gebruiken en was regelmatig je handen. Zo voorkom je niet alleen dat je zelf onnodig lang ziek blijft, maar bespaar je je medemens ook jouw verkoudheid.

Slaap voldoende

Tijdens een verkoudheid heb je slaap nodig om weer helemaal beter te worden. Span je dus niet teveel in en maak je niet te druk. Slaap voldoende en drink voldoende: dat zijn eigenlijk de twee belangrijkste tips.