Fit blijven Fit worden

Redenen om ook in de koude wintermaanden in de buitenlucht te sporten

Geschreven door admin

In de lente en zomer is het natuurlijk heerlijk om buiten te sporten. Het is immers lekker weer en dat maakt het toch een stuk aantrekkelijker om hard te gaan lopen of de fiets te pakken. In de wintermaanden zijn veel mensen echter een stuk minder vaak  buiten actief. Mensen gaan liever naar de sportschool, omdat het hier lekker warm is. Toch is buiten sporten in de winter ook niet verkeerd. Sterker nog: het is zelfs hartstikke goed.

Betere omstandigheden

Behalve de temperatuur zijn de omstandigheden om buiten te sporten in de winter een stuk beter dan in de zomer. Het is ’s winters weliswaar koud, maar er zit in de wintermaanden vaak meer zuurstof in de lucht. Dit maakt het een stuk prettiger om te sporten, omdat de meeste mensen het hierdoor langer vol kunnen houden. Wanneer het echter flink koud is, kost buiten sporten je wel meer energie. Je lichaam moet dan immers harder werken. Hierdoor verbrand je overigens wel weer meer calorieën.

Goed voor je weerstand

In de zomer zijn mensen niet vaak ziek, maar in de wintermaanden is het vaak snel raak. Dit komt voornamelijk omdat de weerstand van veel mensen niet goed is. Wanneer jij in de winter buiten gaat sporten, geeft dit je immuunsysteem een boost. Je lichaam blijft namelijk fit, waardoor de kans op een griepje een stuk kleiner wordt. Door buiten te sporten krijg je alleen nog maar meer weerstand.

Voorbereiding voor de zomer

De meeste mensen willen in de zomer een afgetraind lichaam hebben. Hier beginnen zij meestal pas na de winter mee. In dat geval is er vrij weinig tijd. Wil jij in de zomer ook een afgetraind lichaam hebben? Begin dan al in de winter met trainen. Op deze manier heb je na de winter al een voorsprong opgebouwd. Hierdoor is de kans een stuk groter dat jij straks in de zomer ook met een afgetraind lichaam op het strand verschijnt.