Uncategorized

Veranderen van zorgverzekering? Hiermee moet je rekening houden!

zorgverzekering
Geschreven door admin

Het is weer zo ver. Aan het einde van het jaar kun je weer de keuze maken om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Ben je in grote lijnen tevreden met je huidige zorgverzekering? Dan kan je ervoor kiezen om de voorwaarden van je verzekering te wijzigen. Onthoud wel; de keuzes die je maakt hebben invloed op de maandelijkse premie. Hiernaast zijn er ook nog een aantal andere belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. In dit artikel vertellen we je hierover graag meer.

1. De hoogte van je eigen risico

Het eigen risico betaal je voor zorg die in het basispakket zit. De Rijksoverheid heeft bekendgemaakt dat dit bedrag in 2017 €385,= bedraagt. Het geldt niet voor alle zorg: je betaalt het bijvoorbeeld niet voor de zorg waarvoor je aanvullende verzekeringen afsluit. Houd er rekening mee dat je kunt kiezen voor een extra eigen risico tot maximaal €885,=.

2. Welke polis kies je?

Eén van de belangrijkste factoren voor het bepalen van de hoogte van je premie is de gekozen polis. Goed om te weten: een budgetpolis is het goedkoopst, een restitutiepolis is het duurst. Het grootste verschil tussen een duurdere en een goedkopere polis, is dat je bij een goedkopere polis niet helemaal vrij bent om je zorgverlener te kiezen. Je krijgt namelijk alleen de volledige kosten vergoed wanneer je naar een zorgverlener gaat waarmee je zorgverzekeraar een contract heeft.

3. Uitgespaarde premie

Een handige tip tussendoor: zet de uitgespaarde premie, die overblijft na het maken van een overweging tussen een hoger eigen risico of een goedkopere polis, elke maand opzij. Zo heb je dit bedrag altijd achter de hand als een buffer.

4. De aanvullende verzekeringen

Nu het einde van het jaar in zicht is, is het ook belangrijk om na te denken over het afsluiten van een aanvullende verzekering. Heb je de laatste tijd vaker last van je gebit? Denk dan aan het afsluiten van een extra pakket voor de tandarts. Je kunt ook denken aan het afsluiten van een aanvullende verzekering voor een bril, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen. Blik terug op het afgelopen jaar en bepaal wat voor zorg jij het komende jaar in ieder geval meer nodig hebt.

5. Vergeet niet om te vergelijken

Voor iedereen die een nieuwe zorgverzekering wil afsluiten, geldt dat het noodzakelijk is om een vergelijking te maken tussen de verschillende verzekeringen en verzekeraars. Elke verzekeraar hanteert namelijk andere regels en voorwaarden. Om tijd te besparen kan je het best gebruik maken van een online vergelijker. Hoe meer aandacht je besteedt aan het vergelijken van verzekeringen, hoe groter de kans dat je de juiste zorgverzekering afsluit voor het komende jaar.

Veel succes met het veranderen van je zorgverzekering.