Fit blijven Fit worden

Voedingssupplementen fitness voor de sporter

Geschreven door admin

We weten allemaal dat ons lichaam dagelijks de nodige voedingsstoffen nodig heeft om gezond en fit te blijven. Een gevarieerde voeding met veel vers fruit en verse groenten staat borg voor voldoende opname van noodzakelijke mineralen, vitaminen en andere noodzakelijke stoffen. Voor wie veel en intensief sport, volstaat een gewone gezonde voeding mogelijk niet meer. Als u een strak trainingsschema volgt, dreigt er al snel een tekort aan noodzakelijke voedingsstoffen. Om aan de benodigde dagelijkse dosis voedingsstoffen te geraken, kan de intensieve sporter gebruik maken van voedingssupplementen fitness.

Uw lichaam in balans met voedingssupplementen fitness

Volgens de wet moet een voedingssupplement omschreven worden als een geconcentreerde bron van één of meerdere vitaminen, mineralen en andere nutriënten. In de handel zijn talrijke voedingssupplementen voor fitness te vinden die aan te raden zijn voor sportmensen. Dit gaat van multivitaminepreparaten tot proteïnerijke voedingsrepen en carnitinecapsules. Wie welke voedingssupplementen nodig heeft, is afhankelijk van het voedingspatroon van de betrokken persoon. U kunt bij leveranciers van deze supplementen meer informatie krijgen over de stoffen die, afhankelijk van uw voedingspatroon, aanbevolen zijn.

Geen vervanging voor het dagelijkse eten

Let goed op het volgende: het gebruik van superfoods vervangt niet de dagelijkse hoeveelheid voedsel die u nodig heeft. Vergeet dus niet om ook nog gevarieerd en gezond te blijven eten. Supplementen moeten gezien worden als aanvulling op de normale voeding, geen vervanging ervan. Te weinig eten en te veel voedingssupplementen kunnen leiden tot ondervoeding en voor een sportief mens kan dat zeker niet de bedoeling zijn!