Gezondheid Ogen

Voordelen van een opticien aan huis

Problemen met je ogen kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben. Als je merkt dat je zicht verslechterd, is het zaak zo snel mogelijk een professional naar je ogen te laten kijken. Het is tegenwoordig niet meer nodig om zelf naar de opticien te gaan. De opticien kan tegenwoordig bij jou thuis komen voor een oogmeting. Maar hoe gaat dit in zijn werking? En wat zijn de voordelen van een opticien aan huis?

Hoe gaat een opticien aan huis te werk?
Om een opticien aan huis te laten komen, als Actief Optiek, moet je eerst een afspraak maken. Over het algemeen kun je dit online doen. Als de afspraak is gemaakt komt de opticien op de afgesproken tijd bij je aan de deur. Allereerst zal de opticien een digitale voormeting bij je uitvoeren. De opticien krijgt hierdoor een snel inzicht wat de sterkte van je ogen is. Hierna volgt de oogmeting en de oogdruk meting. Daarna krijg je een passend advies. Als je een bril moet kun je dan samen met de opticien het montuur en de glazen uitzoeken. De bril wordt dan op een later moment bij je thuis afgeleverd.

De oogmeting zelf gaat als volgt in zijn werk: Per oog wordt er gekeken of je zicht nog goed is. De opticien doet dit door een speciaal meetinstrument. Met dit instrument wordt gekeken of je verziend bent, bijziend bent, astigmatisme hebt of geen van alle. Ook wordt je oogdruk opgemeten. De opticien doet dit door lucht in je oog te blazen. Je kunt een verhoogde oogdruk hebben zonder dat je hier last van hebt. Hierdoor kan de oogzenuw worden aangetast.

Waarom een opticien aan huis? De voordelen
Niet voor iedereen is het mogelijk een opticien te bezoeken. Sommige mensen hebben het te druk om een bezoek te brengen aan de opticien. Anderen kunnen niet naar de opticien door medische redenen. Hierdoor is het wel zo fijn als oogmetingen en controles ook aan huis kunnen plaatsvinden. Gelukkig is dit tegenwoordig dus mogelijk.

Buiten dat je zelf niet naar de opticien toe hoeft te gaan, komen er nog meer voordelen kijken bij een opticien aan huis. Zo komt de opticien langs wanneer het jou uitkomt. Je hoeft dus niet in een drukke winkel op je beurt te wachten. Daarnaast is de volledige aandacht van de opticien op jou gericht en weet je dus zeker dat alles goed wordt uitgevoerd. Je kunt de bril meteen bestellen en deze hoef je ook niet op te halen, maar wordt bij je thuis afgeleverd.