Verzekeringen

Wat is een basiszorgverzekering?

Geschreven door admin

In Nederland ben je verplicht om een basiszorgverzekering te hebben als je hier woont of werkt, dit noemen ze ook wel een ziektekostenverzekering. Dit heeft de overheid besloten zodat iedereen zijn of haar zorg kan krijgen die je nodig hebt als er iets met je gebeurd, een ongeluk zit ten slotte in een klein hoekje. Een voordeel dat iedereen basisverzekerd is, is dat wanneer jij onverwachts een ongeluk krijgt je niet direct in financiële problemen zit.

Een basisverzekering

Een basiszorgverzekering is er voor dat de basiskosten van zorg worden gedekt door de verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan de huisarts of aan sommige medicijnen. Wat er vergoed wordt in een basisverzekering kan elk jaar verschillen en dat bepaald de overheid. Doordat de overheid dit bepaald is de basisverzekering bij elke verzekeraar het zelfde. Een regel is dat een verzekeraar verplicht is om iedereen te accepteren die een basiszorgverzekering wilt afsluiten.

Verzekeraars kunnen soms een andere prijs vragen voor de zelfde dekking van een verzekering. Dit kan komen omdat je er zelf voor kan kiezen om je eigen risico te verlagen. Je vrijwillige eigenrisico moet je betalen wanneer je zorgkosten moet betalen. Wanneer dit een hoger bedrag is gaat je maandelijkse premie dus omlaag.

Besparen

Om geld te besparen kan je er voor kiezen om gebruik te maken van een je zorgverzekering vergelijker. Een voordeel van zo’n vergelijker is dat je zelf kan kijken welke verzekering bij je past en welke zorg je wel wilt in je verzekering en welke niet. Hierdoor kan je soms wel flink geld besparen omdat je soms bent verzekerd voor iets dat je helemaal niet gebruikt. Met een zorgverzekering vergelijker wordt niet alleen gekeken naar de prijs van een verzekeraar maar ook naar de kwaliteit. Hierdoor weet je dus zeker dat je niet teveel betaald voor een zorgverzekering die bij je past.