Ziekten

Wat te doen tegen stress?

Er zijn tegenwoordig veel mensen die stress ervaren wat verschillende oorzaken heeft. Dit kan komen door een druk werkschema, een hoge druk op werkniveau of door een combinatie van een druk werkschema en een vol huishouden. Om deze reden is het verstandig om zo nu en dan volledig tot rust te komen. Hiervoor zijn een aantal manieren en u moet natuurlijk de manier vinden wat het best bij u past. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u op een passende wijze tot rust kunt komen.

Haal humor naar boven

Wanneer u veel stress ervaart is het verstandig om zo nu en dan de leuke dingen van het leven toe te lachen. Lachen vermindert namelijk stress en geeft een rustig gevoel. Door lachen komt er endorfine vrij en hierdoor zullen er minder stresshormonen naar boven komen.

Lezen helpt!

Lezen. Veel mensen houden er niet van en zullen dan ook niet snel een boek pakken om hun stress te laten verdwijnen. Het heeft echter wel degelijk effect op het stressniveau van de personen die stress ervaren. Uit onderzoek van een Britse neuropsycholoog, David Lewis, blijkt dat het lezen van boeken of andere stukken het stressniveau met wel 68% kan verminderen. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de persoon in kwestie en het niveau van stress wat hij/zij ervaart.

Totale ontspanning

Wanneer u uw lichaam volledig tot rust wilt laten komen doet u er goed aan om eens een bezoek te brengen aan een spa of beautysalon. Het mooiste is natuurlijk om zelf een sauna of jacuzzi aan te schaffen. Het kopen van een jacuzzi is tegenwoordig niet zo’n hele investering meer als voorheen, want de aanbieders van jacuzzi’s bieden tegenwoordig gemakkelijke doe-het-zelf pakken aan. Op deze manier kunt u zelf thuis een jacuzzi of sauna plaatsen. Wij raden u aan om niet meteen de eerste de beste jacuzzi of sauna te kopen, maar zorgen dat u een juiste prijs-kwaliteitsverhouding zal hebben.