Fit blijven

Wielrennen in het voorjaar

Fietskleding Dames
Geschreven door admin

Het zonnetje begint buiten te schijnen en de fanatieke wielrenner wordt al direct enthousiast. Wanneer je in de winter niet door hebt gefietst, is dit wel het moment dat iedereen naar buiten gaat. Voor direct een korte broek en een shirt met korte mouwen is het echter nog te vroeg. Wat is de meest ideale wieleroutfit voor het voorjaar?

Fietsshirt

De echte bikkel zal zeggen dat korte mouwen meer dan voldoende is. Dit is echter niet de beste oplossing voor temperaturen tussen ongeveer 13 en 23 graden. Het is van belang dat je bovenlichaam warm genoeg blijft, aangezien dit deel van je lichaam redelijk stil zit. Hier is het dus aan te raden om een wielershirt met lange mouwen aan te trekken. Een andere mogelijkheid is om onder je fietsshirt met korte mouwen een thermoshirt te doen.

Fietsbroek

Je benen zijn in beweging, dus deze voelen sneller warm aan dan je bovenlichaam. Daarom is een kort broek vanaf ongeveer 15 graden goed te doen. Onder de 15 graden is een lange of driekwart broek aan te raden. Het is daarnaast ook mogelijk om je korte broek aan te vullen met beenstukken. Mocht je in de ochtend, wanneer het nog kouder is, vertrekken dan kan je deze later op de dag altijd nog uit doen.

Fietssokken

Er is niets zo vervelend als koude tenen. Al lijkt het dat deze in beweging zijn, is dat in werkelijkheid niet zo. Het is daarom van belang dat je in de winter dikkere sokken aantrekt dan in de zomer. Mocht je hierna nog altijd koude voeten hebben, zijn overschoenen zeker een aanrader!

Naast bovenstaande artikelen kan je verder je normale uitrusting aantrekken. Een fietshelm, fietsbril, wielrenschoenen en andere fietstoebehoren zijn namelijk niet afhankelijk van het seizoen.
Heren shirts kleinDames broeken klein