Gezondheid

Zo ga je slaapproblemen tegen

Geschreven door admin

Misschien heeft u er ook wel eens last van: de hele nacht ligt u te draaien in bed, terwijl de slaap maar niet wil komen. Het komt helaas regelmatig voor: slaapproblemen. Weinig slaap zorgt voor slechte concentratie en kan op de lange termijn zorgen voor slechte conditie maar ook een slechter afweersysteem en gezondheidsklachten. Gelukkig zijn er manieren om slaapproblemen tegen te gaan zodat u het beste uit de nacht kunt halen.

 

Geen licht en niet sporten

Het is wetenschappelijk bewezen dat u minder snel in slaap valt wanneer u bijvoorbeeld gaat sporten. Door het sporten komt de stof endorfine vrij. Deze stof geeft ons een goed gevoel maar houdt ons ook wakker en alert. Vaak krijgt het lichaam energie en kunnen we weer van alles ondernemen. Dit houdt ons dus wakker. Ook is het belangrijk om een paar uur voor het slapengaan een laptop en of mobiele telefoon aan de kant te leggen. Het licht houdt ons juist wakker.

 

Drink geen cafeïne

Een andere manier waarop u slaapproblemen kunt tegengaan is door geen dranken met cafeïne meer te drinken. Cola, koffie of energiedrank zijn echte boosdoeners. Is het uw gewoonte om ’s avonds nog een kop koffie te drinken? Dit kan wel, maar probeer dit wel voor voor het slapengaan te drinken, zodat de cafeïne al is uitgewerkt.

 

Sneller in slaap

Niet iedereen komt even makkelijk in slaap. Sommige mensen slapen al wanneer ze hun kussen aanraken, maar anderen blijven maar draaien en naar het plafond staren. Dit kan komen doordat het lichaam minder melatonine aanmaakt. Melatonine is een stofje waardoor je moe wordt en in slaap valt. Hier kunnen melatonine-pilletjes bij helpen. Deze pilletjes stimuleren de aanmaak van melatonine in het lichaam waardoor je langzaam voelt dat je moe wordt. Zo val je gemakkelijker en sneller in slaap.

 

Dieper slapen met cannabidiol

Er is nog een hulpmiddel om snel in slaap te komen in de vorm van een olie. CBD olie is afkomstig van de hennepplant en staat erom bekend dat het je spieren ontspant. Hierdoor ontspant je hele lichaam, val je sneller in slaap, slaap je dieper en wordt je weer helemaal uitgerust wakker.