Orthodontie

Zo vind je een goede orthodontist

Geschreven door admin

Met name onder jongeren komt het regelmatig voor, dat zij een beugel moeten dragen. De beugel zorgt ervoor, dat de tanden en kiezen van het kind recht komen te staan. Vroeger was dit veel minder gebruikelijk! Dit maakt dat het ook bij volwassenen in sommige gevallen wordt aangeraden om een beugel te dragen. Zeker wanneer zij een publieke functie hebben en er verzorgd uit willen zien. Een beugel wordt niet door de tandarts aangemeten en geplaatst, maar door een orthodontist. Voorafgaand aan het plaatsen van de beugel is het belangrijk om goed uit te zoeken, bij welke orthodontist je een fijn gevoel hebt! Je zal hier immers veel over de vloer komen tijdens de komende maanden.

Maak gebruik van de Nederlandse zorgkaart

Een van de mogelijkheden om een geschikte orthodontist te vinden, is het gebruik van de Nederlandse zorgkaart. Dit is een initiatief van Nederlandse zorgverzekeraars, die hier de mogelijkheid bieden om een recensie achter te laten over zorgverleners. Orthodontisten zijn hier een voorbeeld van. Zoek eens naar een orthodontist bij jou in de buurt, om te kijken hoe goed zijn of haar beoordeling is. Lees hierbij ook de recensies eens! Vaak lees je hier meer over de werkwijze van een orthodontist, het geduld dat deze specialist opbrengt tijdens een behandeling, enzovoorts.

Informeer bij je tandarts naar een orthodontist

Naast de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar een orthodontist, kun je ook je tandarts om advies vragen. De tandarts zal je na een periodieke controle doorverwijzen, als blijkt dat je tanden en kiezen steeds schever komen te staan. Mogelijk werkt een tandarts samen met een bepaalde orthodontist, of heeft de tandarts goede verhalen gehoord over orthodontisten in de buurt.

Tip: heb je vrienden of vriendinnen met een beugel? Ook aan hen kun je advies vragen bij het uitzoeken van een orthodontist.